Apbalvoti labākie 2018.gada piena produkti!

Šodien, 5. septembrī, izstādē “Riga Food 2018” paziņoja un apbalvoja Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursa uzvarētājus vairākas kategorijās: “Gada jaunais produkts”, “Biezpiens ar tauku saturu 0,5%”, “Goudas tipa siers”, “Kefīrs ar tauku saturu līdz 2,5%” un “Saldie biezpiena izstrādājumi”.

Konkursa mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā, kā arī apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi jaunu piena produktu ražošanā. Tas parāda Latvijas iedzīvotājiem piena uzņēmumu spējas saražot ar katru gadu arvien vairāk ne tikai kvalitatīvas jau stabilas vērtības produktus, piemēram, biezpienu, sieru vai krējumu, bet arī pārsteigt Latvijas pārtikas produktu patērētājus ar jaunām, pārsteidzošām un vēl nesavienotām garšu kombinācijām.

“Šogad piena pārstrādes uzņēmumi atkal ir pacentušies, lai pārsteigtu garšas kārpiņas ar jaunām, nebijušām garšu un smaržu kombinācijām. Piena pārstrādes uzņēmumi kārtējo gadu ir pierādījuši, ka varam būt inovatīvi un katrs uzņēmums, savienojot labākās izejvielas, meistaru prasmes un izdomu, ir spējuši mūs pārsteigt, tāpēc aicinām ikvienu nobaudīt ne tikai produktus no godalgoto saraksta, bet veikalu plauktos izvēlēties Latvijā ražotus, kvalitatīvus piena produktus, atbalstot savus piena ražotājus un pārstrādātājus,” norāda kooperatīvās sabiedrības “Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība” (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

2017./2018. gada jauno produktu konkursa kategorijā “Skābpiena dzērienu un skābā krējuma” 1.vieta un starptautiskās izstādes “Riga Food 2018” zelta medaļa un atzinības raksts piešķirts “Tukuma piens” ražotajam “Turku jogurts” (meistare Linda Lietiņa). 2.vietu un izstādes “Riga Food 2018” sudraba medaļu, atzinības rakstu saņēma “Jaunpils Pienotava” par “Rjaženka” (meistare Liene Jurēvica). 3.vieta un starptautiskās izstādes bronzas medaļa un atzinības raksts piešķirts AS “Valmieras piens” ražotajam “Lakto, raudzēts piena produkts ar zaļo ābolu piedevu” (meistare Aina Birnbauma).

2017./2018. gada jauno produktu konkursa kategorijāBiezpiens un biezpiena izstrādājumi” 1.vieta un “Riga Food 2018” zelta medaļa un atzinības raksts piešķirts ,,Smiltenes piens” ražotajai “Siera kūkai ar tumšo šokolādi un aveņu ievārījumu, un čilī” (meistarei Vita Puriņa). 2.vieta un izstādes sudraba medaļa un atzinības raksts piešķirts „Rīgas Piensaimnieks” ražotajam “Mango biezpiena sieriņam “Kārums” mango glazūrā” (meistare Zaiga Vāne). 3.vietu un “Riga Food 2018” bronzas medaļu, atzinības rakstu saņēma “Latgales Piens” ražotajam “Svaigajam sieram ar kūpinātu lasi un citronpipariem” (meistare Irēna Veidiņa).

2017./2018. gada jauno produktu konkursa kategorijā “Sieri” 1.vietu ieguva un “Riga Food” zelta medaļu, atzinības rakstu saņēma “Cesvaines piens” par “Ementāles sieru” (meistars Raimonds Līcītis). 2.vieta un izstādes sudraba medaļu, atzinības raksts piešķirts ,,Smiltenes piens” ražotajam nogatavinātajam puscietajam sieram “Provolone”  (meistare Jeļena Lagzdiņa). 3.vieta, “Riga Food 2018” bronzas medaļa un atzinības raksts piešķirts  “Vecsiljāņi” ražotajam “Ievas sieram ar pesto” (meistare Ieva Midega).

Saldo biezpiena izstrādājumu kategorijā 1.vietu un “Riga Food 2018” zelta medaļu, kā arī atzinības rakstu saņēma “Tukuma Piens” ražotais “Saldais biezpiens “Citroniņš”” (meistare Sarmīte Krafte). 2.vieta un izstādes sudraba medaļa un atzinības raksts tika piešķirts „Rīgas Piensaimnieks” ražotajam “Biezpiena krēmam “Kārums” ar zemenēm un ērkšķogām” (meistare Daiga Straume). 3.vietā ierindojās un “Riga Food 2018” bronzas medaļu un atzinības rakstu ieguva “Jaunpils Pienotava” par “Desertu “Saldais”” (meistare Aiva Kazlapa).

Kategorijā “Kefīrs ar tauku saturu līdz 2,5%” 1.vietu izcīnīja un “Riga Food 2018” zelta medaļu un atzinības rakstu saņēma “Tukuma Piens” “Kefīrs 2%” (meistare Zeltīte Čemme). 2.vietā ierindojās un starptautiskās izstādes sudraba medaļa un atzinības raksts nonāca pie “Talsu piensaimnieks” par “Talsu kefīrs 2,5%” (meistares Dina Zazīte un Lilija Afoņina). 3.vieta un “Riga Food 2018” bronzas medaļa, kā arī atzinības raksts aizceļoja pie “Rīgas piena kombināta” par “Kefīrs 2,5%” (meistare Maija Koha).

Savukārt kategorijā “Goudas tipa siers” 1.vietu un “Riga Food 2018” zelta medaļu, atzinības rakstu saņēma “Limbažu siers” par “Limbažu Holandes sieru” (meistars Guntars Eglītis).  2.vietu izcīnīja un starptautiskās izstādes sudraba medaļu un atzinības rakstu saņēma “Cesvaines Piens” par “Holandes siers” (meistare Sandra Jargane).

Biezpiena ar tauku saturu 0,5% kategorijā 1.vieta un “Riga Food 2018” zelta medaļu un atzinības rakstu piešķīra “Jaunpils Pienotavas” ražotajam “Biezpiens 0,5%” (meistare Inita Zūkere). 2.vietu ieguva un izstādes sudraba medaļu, atzinības rakstu saņēma “Talsu piensaimnieks” par “Talsu biezpiens-vājpiena” (meistares Dina Zazīte un Lilija Afoņina). 3.vietā ierindojās un “Riga Food 2018” bronza medaļu un atzinības rakstu ieguva “Tukuma Piens” par “EKO vājpiena biezpiens 0,5%” (meistare Sarmīte Krafte).

“Riga Food” – pārtikas nozares centrālais notikums Baltijas valstīs!

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2018” notiks no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sekojiet izstādes aktualitātēm mājaslapā: www.rigafood.lv, sociālajā tīklā: www.facebook.com/rigafood

Kontaktinformācija:

Krista Garkalne, LPCS

Tālr.: +271 22035399; e-pasts: info@piensaimniekusavieniba.lv

Aiga Kupre-Vociša, BT 1 sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: +371 26591588; e-pasts: aiga.vocisa@bt1.lv


 

Jau 22.reizi, izceļot Latvijas piena pārstrādes uzņēmumu zināšanas, pieredzi un meistarību radīt augstas kvalitātes piena produktus, savienojot aizvien jaunas, pārsteidzošas garšu kombinācijas, 5. septembrī izstādē “Riga Food 2018” apbalvos Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursa uzvarētājus.

Šogad Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursā noteica arī labākos piena produktus kategorijā “Gada jaunais produkts”, kurā varēja piedalīties ne tikai Latvijas Piensaimnieku Centrālās Savienības (LPCS) biedri, bet arī ikviens piena pārstrādes uzņēmums, kas ir reģistrēts Latvijā. Savukārt, konkursa kategorijās “Biezpiens ar tauku saturu 0,5%”, “Goudas tipa siers”, “Kefīrs ar tauku saturu līdz 2,5%” un “Saldā biezpiena izstrādājums” savus produktus varēja pieteikt tikai LPCS biedri.

“Esmu gandarīts, ka pirms diviem gadiem LPCS uzsāktā iniciatīva – jauno piena produktu vērtēšana ir kļuvusi par efektīvu paņēmienu to popularizēšanā un atpazīstamības veicināšanā. Bija bažas, vai salīdzinoši neilgā laikā uzņēmumi varēs radīt un ieviest ražošanā tik daudz jauno produktu, jo jau iepriekšējā gadā tika vērtēti gandrīz 50. Tomēr mūsu piena pārstrādes uzņēmumiem ir ievērojams potenciāls, lai strādātu un radītu arvien jaunus produktus un veicinātu attīstību kopumā,” ar gandarījumu norāda LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Profesionāla žūrijas komisija

Šī gada konkursa komisijā ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības „Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība” valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus kopējās organizācijas nodaļas vadītāja Dace Freimane, Rīgas Stradiņa universitātes lektore, diētas ārste Lolita Vija Neimane, „Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava.

Labāko apbalvošana

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti uzreiz pēc starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2018” oficiālās atklāšanas ceremonijas – 5. septembrī plkst. 11.00 konferenču zālē Nr. 3. Labākie saņems „Riga Food 2018” medaļas un atzinības rakstus.

Atskats

Pagājušajā gadā piena produkti tika vērtēti kategorijās “Gada jaunais produkts”, “Skābais krējums ar tauku saturu 20%”. Vairāk: www.piensaimniekusavieniba.lv/page/3/

Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu rīko kooperatīvā sabiedrība Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un to finansiāli atbalsta Zemkopības ministrija.

“Riga Food” – pārtikas nozares centrālais notikums Baltijas valstīs!

Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2018” notiks no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sekojiet izstādes aktualitātēm mājaslapā: www.rigafood.lv, sociālajā tīklā: www.facebook.com/rigafood

Kontaktinformācija:

Krista Garkalne, LPCS
Tālr.: +271 22035399; e-pasts: info@piensaimniekusavieniba.lv

Aiga Kupre-Vociša, BT 1 sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: +371 26591588; e-pasts: aiga.vocisa@bt1.lv


 

Izstādē “Riga Food 2018” paziņos labākos Latvijā ražotos piena produktus!

Uzņēmumi vēl var pieteikt dalību!

Līdz 9. augustam Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi ir aicināti pieteikt dalību Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursam kategorijā “Jaunais piena produkts”. Uzvarētāji tiks noskaidroti 5. septembrī starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2018”.

Augstas kvalitātes piena produktu konkurss ir ieguvis ievērojamu piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu. Dalība konkursā Latvijas piena pārstrādātājiem sniedz lielisku iespēju parādīt savu radošo izdomu gan inovatīvu produktu, gan jaunu garšu radīšanā. Katrs produktu ražotājs cenšas pārsteigt savu patērētāju ar ko nebijušu, parādot piena produktu daudzveidību.

Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkurss notiks jau 22. reizi un īpašs akcents šogad ir likts tieši uz jaunajiem produktiem, kas saražoti pēdējā gada laikā.

 Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība (LPCS) un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT1 rīkotais piena produktu konkurss ir kļuvis par tradīciju gan piena produktu ražotājiem, gan lielai daļai patērētāju, īpaši tiem, kas seko jaunumiem un produkta kvalitātei. Viens no svarīgākajiem LPCS uzdevumiem ir Latvijā ražoto piena produktu popularizēšana sabiedrībā, kā arī to kvalitātes un dabīgās izcelsmes apliecināšana. Tāpēc šogad konkursā kategorijā “Jaunais piena produkts” aicinām piedalīties ne vien LPCS biedrus, bet arī visus Latvijā reģistrētos piena pārstrādes uzņēmumus. Šī uzņēmumiem ir lieliska iespēja jauno produktu īsā laikā padarīt atpazīstamāku. Ceru, ka šo iespēju izmantos gan tie, kuri par dalību konkursā jau ir interesējušies, gan ar tie, kas līdz šim par to nav domājuši. Visiem vēlu veiksmi!” – tā LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Latvijā reģistrētie piena pārstrādes uzņēmumi aicināti pieteikt dalību!

Lai piedalītos piena produktu konkursā, pretendentiem ir jāiesniedz rakstisks pieteikums LPCS uz e-pastu: info@piensaimniekusavieniba.lv līdz 2018. gada 9. augustam. Vairāk informācijas var iegūt, zvanot pa tālruni: +371 22035399,  vai rakstot uz e-pastu Kristai Garkalnei: info@piensaimniekusavieniba.lv. Ar konkursa nolikumu var iepazīties internetā www.piensaimniekusavieniba.lv un www.rigafood.lv.

Profesionāla žūrijas komisija

Šī gada konkursa komisija – konkursa komisijas vadītāja, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas katedras profesore Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktore Rigonda Krieviņa, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, „Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava un SIA „RIMI Latvia” pārstāvis.

Labāko apbalvošana

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti un apbalvoti uzreiz pēc starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2018” oficiālās atklāšanas ceremonijas 5. septembrī konferenču zālē Nr. 3. Visās produktu kategorijās pirmo trīs vietu ieguvēji saņems „Riga Food 2018” zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS atzinības rakstus.

Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu rīko kooperatīvā sabiedrība Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, un konkursu finansiāli atbalsta Zemkopības ministrija.

“Riga Food” – pārtikas nozares centrālais notikums Baltijas valstīs!

Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2018” notiks no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sekojiet izstādes aktualitātēm mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajā tīklā: www.facebook.com/rigafood

Kontaktinformācija:
Krista Garkalne, LPCS
Tālr.: +271 22035399; e-pasts: info@piensaimniekusavieniba.lv

Aiga Kupre-Vociša, BT 1 sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: +371 26591588; e-pasts: aiga.vocisa@bt1.lv

– 2017./2018.GADA JAUNĀ PRODUKTA KONKURSA NOLIKUMS


 

„Riga Food 2015” piena produktu konkursa medaļas sadalītas! 

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2015” atklāšanas ceremonijā 2. septembrī.  

Šī gada konkursa žūrijas komisiju pārstāvēja septiņi nozares profesionāļi: asociētā profesore Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja; Jānis Šolks, kooperatīvās sabiedrības „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” valdes priekšsēdētājs; Inese Ozollapa, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte, un Daina Podskočija, Ķīmijas nodaļas vecākā eksperte; Una Rubīna, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte; diētas ārste Lolita Neimane, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante; Inga Orlova, LR Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus kopējās organizācijas nodaļas vecākā referente.

Sumināti piena produktu konkursa uzvarētāji

Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 jau 19. reizi organizēja Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu. Šogad piena produkti tika izvērtēti sešas grupās – pasterizētais piens ar tauku saturu no 2,0 līdz 2,5 %, vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5 %, skābais krējums ar tauku saturu 25 %, svaigais siers (uz biezpiena bāzes), piena dzērieni un 2014./2015. gada jaunais produkts divās kategorijās – siera grupā un skābpiena produktu grupā.

Kategorijā pasterizētais piens ar tauku saturu no 2,0 % līdz 2,5 % 1. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu un LPCS atzinības rakstu ieguva AS „Tukuma piens” ražotais pasterizētais piens „Baltais” ar tauku saturu 2,0 % (meistare Zeltīte Čemme). 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu izcīnīja AS „Talsu piensaimnieks” ražotais „Talsu piens” pasterizētais piens ar tauku saturu 2,5 % (meistares Dina Zazīte un Lilija Afoņina). 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Latgales piens” ražotajam pasterizētajam pienam ar tauku saturu 2,0 % (meistare Zita Pudže).

Savukārt biezpiena grupā tika vērtēts Latvijā ražotais vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5 %. 1. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu un LPCS atzinības rakstu izcīnīja AS „Tukuma piens” ražotais vājpiena biezpiens „Eksporta” ar tauku saturu līdz 0,5 % (meistare Agita Vāne). 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Valmieras piens” ražotajam vājpiena biezpienam „Limbažu piens” ar tauku saturu līdz 0,5 % (meistare Marija Ramane). Savukārt 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu ieguva AS „Smiltenes piens” ražotais vājpiena biezpiens „Lauku” ar tauku saturu līdz 0,5 % (meistare Maija Bērziņa).

Skābā krējuma konkursā par medaļām cīnījās Latvijā ražotie skābie krējumi ar tauku saturu 25 %. 1. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam skābajam krējumam ar tauku saturu 25 % (meistare Maija Bērziņa). 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu izcīnīja AS „Tukuma piens” ražotais skābais krējums „Baltais” ar tauku saturu 25 % (meistare Zeltīte Čemme). Savukārt 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu pasniedza PKS „Straupe” ražotajam skābajam krējumam ar tauku saturu 25 % (meistare Gunta Tetere).

Svaigā siera (uz biezpiena bāzes) kategorijā 1. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu un LPCS atzinības rakstu saņēma SIA „Latvijas piens” svaigais siers „TRIKĀTA Sniega bumbas ar ķiplokiem” (meistars Renārs Tumens). 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu ieguva AS „Rīgas piena kombināts” („Food Union” grupa) ražotais krēmsiers „Rasa” (180 g) (meistare Sandra Vāvere). Savukārt 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu pasniedza SIA „Rīgas piensaimnieks” ražotajam svaigajam sieram „Kārums” ar zilo sieru (meistare Daiga Straume).

Piena dzērienu konkursā 1. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food” zelta medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam jogurta kokteilim „SHAKE” (ābolu) (meistare Zeltīte Čemme). Savukārt 2. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu ieguva AS „Valmieras piens” („Food Union” grupa) ražotais „Lakto” dabiskais (meistare Emīlija Lapa). 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu saņēma AS „Smiltenes piens” ražotais sūkalu olbaltumvielu dzēriens „Piena spēks” ar dzelteno plūmju garšu (meistare Vita Puriņa). 2014./2015. gada jaunā produkta konkursa siera grupā par 1. vietas, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļas ieguvēju kļuva AS „Cesvaines piens” ražotais siers ar Vidusjūras garšaugiem (meistare Mārīte Zadorožnaja). Savukārt 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu saņēma SIA „Kalnu piens” ražotais kūpinātais siers ar pipariem (meistare Laima Lemeže). 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam nenogatavinātajam mīkstajam sieram „Mozzarella” (meistare Kristīne Āboltiņa).

2014./2015. gada jaunā produkta konkursa skābpiena produktu grupā par 1. vietas, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļas ieguvēju kļuva AS „Tukuma piens” ražotais jogurts „SKYR” ar kivi un rabarberiem (meistare Andželika Ločmele). 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu saņēma SIA „Rīgas piensaimnieks” ražotais biezpiena deserts „Kārums” ar kazenēm (meistare Inga Čikule). Savukārt 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Jaunpils pienotava” ražotajam pilnpiena rūgušpienam (meistare Dace Lejiņa).

LPCS piena produktu konkurss tiek rīkots sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, un to finansiāli atbalsta Valsts lauku tīkls.

Kā zināms, no 2. līdz 5. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinās starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2015”. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sekojiet izstādes aktualitātēm:

mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafoodhttps://twitter.com/Riga_Food

Papildu informācija:

Zane Jonaite, LPCS biroja vadītāja Tālr.: 67620874; e-pasts: info@piensaimniekusavieniba.lv

Aiga Kupre-Vociša, BT1 sabiedrisko attiecību vadītāja Tālr.: +371 26591588; e-pasts: aiga.vocisa@bt1.lv


Noteiks Latvijā labāko ražoto pienu, piena dzērienus, svaigo sieru, krējumu, biezpienu un 2014./2015. gada jauno piena produktu!

Kooperatīvā sabiedrība „Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība” (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizē Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu, kura uzvarētāji tiks apbalvoti starptautiskajā pārtikas izstādē „Riga Food 2015”.

       

 

 

„Jau deviņpadsmito reizi pēc kārtas izstādē „Riga Food 2015” notiks piena produktu konkurss. Laikā, kad piena nozare piedzīvo nopietnu krīzi, ir sevišķi svarīgi popularizēt Latvijā ražotos piena produktus, īpaši izceļot to veselīgumu un dabisko izcelsmi. Saprotams, ka gatavošanās konkursam katram dalībniekam vēlreiz liek pārdomāt dažādas ražošanas procesa nianses, iespējams, atrast ko jaunu, efektīgāku. Šogad esam paredzējuši apzināt un vērtēt arī mūsu uzņēmumu pēdējā gada laikā radītos jaunos piena produktus. Piena pārstrādātājiem tā būs lieliska iespēja tos popularizēt, padarot vēl atpazīstamākus,” norāda LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Augstas kvalitātes piena produktu konkursi ir ieguvuši ievērojamu piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu. Konkursu mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā un apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi ražošanā.

Šogad piena produkti tiks vērtēti sešās grupās – piens ar tauku saturu no 2,0 līdz 2,5 %, piena dzērieni, svaigais siers (uz biezpiena bāzes), vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5 %, krējums ar tauku saturu 25 % un 2014./2015. gada jaunais produkts.

Vēl var pieteikties!

Lai piedalītos piena produktu konkursā, pretendentiem ir jāiesniedz rakstisks pieteikums LPCS uz e-pastu: info@piensaimniekusavieniba.lv līdz 2015. gada 10. augustam. Vairāk informācijas var iegūt, zvanot pa tālruni: 67620874  vai rakstot uz e-pastu Zanei Jonaitei: info@piensaimniekusavieniba.lv. Ar konkursa nolikumiem var iepazīties internetā www.piensaimniekusavieniba.lv un www.rigafood.lv.

Konkursa komisija Šī gada konkursa komisija – Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asociētā profesore Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības „Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība” valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, „BIOR” kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, „BIOR” ķīmijas nodaļas vecākā eksperte Daina Podskočija, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece, Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktore Rigonda Krieviņa.

Labāko apbalvošana Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti uzreiz pēc starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” oficiālās atklāšanas ceremonijas 2. septembrī konferenču zālē Nr. 3. Labākie saņems „Riga Food 2015” zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS atzinības rakstus.

Atskats Arī pagājušajā gadā izstādē „Riga Food 2014” tika apbalvoti labākie piena produkti, kas tika izvērtēti sešas grupās. Atskatīsimies uz pašiem labākajiem! Kategorijā kefīrs ar tauku saturu no 1,5 % līdz 3,0 % pirmo vietu ieguva AS „Valmieras piens” kefīrs „Valmiera” ar tauku saturu 2,0 % (meistare Emīlija Lapa). Biezpiena grupā tika vērtēti Latvijā ražotie biezpieni ar tauku saturu 9 %, un tur 1. vietu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam biezpienam (meistare Sarmīte Krafte). Savukārt skābā krējuma konkursā par medaļām cīnījās Latvijā ražotie krējumi ar tauku saturu 20 %. Pirmo vietu izcīnīja AS „Tukuma piens” skābais krējums (meistare Zeltīte Čemme). Nenogatavinātā saldpiena siera kategorijā par labāko atzina AS „Valmieras piens” nenogatavināto saldpiena sieru „Lapzemes svaigais siers” (meistare Baiba Ostašova). Nogatavinātā puscietā siera konkursā 1. vietu ieguva AS „Smiltenes piens” nogatavinātais puscietais Krievijas siers (meistare Agnese Balode). Par biezpiena izstrādājuma konkursa 1. vietas ieguvēju kļuva AS „Tukuma piens” ražotais saldais biezpiens ar rozīnēm (meistare Sarmīte Krafte).

LPCS piena produktu konkurss tiek rīkots sadarbībā ar Starpautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, un to finansiāli atbalsta Valsts lauku tīkls.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2015” notiks no 2. līdz 5. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sekojiet izstādes aktualitātēm:

mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafoodhttps://twitter.com/Riga_Food

Papildu informācija:

Zane Jonaite, LPCS biroja vadītāja

Tālr.: 67620874; e-pasts: info@piensaimniekusavieniba.lv

Aiga Kupre-Vociša, BT1 sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: +371 26591588; e-pasts: aiga.vocisa@bt1.lv

Konkursa nolikumi: 

2014._2015.gada jaunā produkta konkursa nolikums 2015

Pasterizētā piena konkursa nolikumi 2015

Piena dzērienu konkursa nolikums 2015

Skābā krējuma konkursa nolikums 2015 Svaigā siera konkursa nolikums 2015

Vājpiena biezpiena konkursa nolikums_2015


Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas piena produktu ražotājus pieteikties dalībai stendā starptautiskajā izstādē “Riga Food 2015”, kas norisināsies 2015. gada 2.-5. septembrī Rīgā!

“Riga Food” ir  Latvijas lielākā un nozīmīgākā pārtikas un dzērienu izstāde. 2014. gadā izstādē piedalījās 682 uzņēmumi no 37 valstīm.

LIAA sedz izstādes platības nomas, stenda konstrukcijas izgatavošanas un uzstādīšanas izmaksas, kā arī dalībnieku reģistrācijas maksu saskaņā ar 2010. gada 21. septembra Ministru kabineta noteikumiem Nr.887. Vairāk informācijas šeit.

Uzņēmumi dalībai izstādē tiks atlasīti vadoties pēc pieteikuma formā sniegtās informacijas.

Stenda konceptu izstrādās un par dalībnieku izvietojumu stendā lems LIAA sadarbībā ar apstiprinātajiem dalībniekiem.

Uzņēmumiem pašiem jāsedz savu darbinieku komandējuma izmaksas (ja tādas ir), kā arī citas izmaksas atbilstoši stenda dalības nosacījumiem. Uzņēmumiem pašiem jāsedz savu darbinieku komandējuma izmaksas, kā arī citas izmaksas atbilstoši stenda dalības nosacījumiem.

Precīzas izmaksas būs iespējams noteikt, kad būs zināms dalībnieku skaits un stenda noformējums. Pieteikšanās līdz 15. jūnijam ŠEIT.

Kontaktinformācija: 

Mairita Coņeva, projektu vadītāja

Eksporta veicināšanas nodaļa

Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Pērses iela 2, Rīga, LV-1442

Tālrunis: +371 67039414, +371 26311383

Fakss: +371 67039401

E-pasts: mairita.coneva@liaa.gov.lv

Dalība nacionālajā stendā tiek rīkota Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta “Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.

Ņemts no: http://eksports.liaa.gov.lv/piena-produktu-razotaju-kopstends-izstade-riga-food-2015-riga


Noteiks labāko Latvijā ražoto kefīru, sieru, biezpienu, krējumu un biezpiena izstrādājumus.

Kooperatīvā sabiedrība Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizē Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu, kura uzvarētāji tiks apbalvoti starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī Ķīpsalā.

Augstas kvalitātes piena produktu konkursi ir ieguvuši ievērojamu piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu. Konkursu mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā un apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi ražošanā.

Šogad piena produkti tiks izvērtēti sešas grupās – kefīrs ar tauku saturu no 1,5–3,0 %, nogatavinātais puscietais siers, nenogatavinātais saldpiena siers, biezpiens ar tauku saturu 9 %, krējums ar tauku saturu 20 % un biezpiena izstrādājumi.

„Jau astoņpadsmito reizi pēc kārtas izstādes „Riga Food 2014” ietvaros notiks piena produktu konkurss, kas tikai apliecina Latvijas piena nozares nozīmīgumu un stabilitāti. Latvijas piena produktu ražotāji kārtējo reizi ar pamatotu pārliecību ir gatavi parādīt un pierādīt savas produkcijas augsto kvalitāti un to, ka viņu ražotie produkti ir apbalvojuma cienīgi. Esmu gandarīts, ka interese par mūsu rīkoto konkursu ar katru gadu palielinās gan no produktu ražotāju, gan no patērētāju puses. Šogad esam paredzējuši apzināt un vērtēt arī mūsu uzņēmumu pēdējo gadu laikā radītos jaunos piena produktus. Tā būs lieliska iespēja padarīt tos vēl pazīstamākus,” norāda LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Vēl var pieteikties! Lai piedalītos piena produktu konkursā, pretendentiem ir jāiesniedz rakstisks pieteikumsLPCS (adrese: Bauskas iela 180, Rīga) līdz 2014. gada 4. augustam. Vairāk informācijas var iegūt, zvanot pa tālruni: 67620874 vai rakstot uz e-pastu Zanei Jonaitei: info@piensaimniekusavieniba.lv. Ar konkursa nolikumiem var iepazīties internetā www.piensaimniekusavieniba.lv un www.rigafood.lv.

Konkursa komisija Šī gada konkursa komisija – Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asociētā profesore Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, BIOR vecākā eksperte references un sertifikācijas jomā Inese Ozollapa, BIOR Vidzemes reģionālās laboratorijas vadītājs Andris Rava, Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente, valsts emeritētā zinātniece Dr. sc. ing. Lilita Ozola, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, Zemkopības ministrijas Valsts sekretāra vietniece, Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktore Rigonda Krieviņa.

Konkursa uzvarētāji saņems starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS atzinības rakstus un naudas balvas.

LPCS piena produktu konkurss tiek rīkots sadarbībā ar Starpautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un to finansiāli atbalsta Valsts lauku tīkls.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2014” notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sekojiet izstādes aktualitātēm:

mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafoodhttps://twitter.com/Riga_Food

Papildu informācija:

Zane Jonaite, LPCS biroja vadītāja

Tālr.: 67620874; e-pasts: info@piensaimniekusavieniba.lv

Aiga Kupre-Vociša, BT1 sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: +371 26591588; e-pasts: aiga.vocisa@bt1.lv

Riga Food nolikumus varat lejupielādēt uzspiežot uz attiecīgā nolikuma –

Biezpiena izstrādājumu konkursa nolikums

Biezpiena konkursa nolikums

Kefira konkursa nolikums Sieru konkursa nolikums

Skābā krējuma konkursa nolikums


„Riga Food” medaļas sadalītas 

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2013” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2013” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Sumināti piena produktu konkursa uzvarētāji

Kooperatīvā sabiedrība „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizēja Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursus svaigā siera, kausētā siera, glazētā siera, vājpiena biezpiena, dzeramā jogurta un augstākā labuma sviesta kategorijās.

Sviesta konkursā par medaļām cīnījās augstākā labuma saldkrējuma un skābkrējuma sviesta (ar piena tauku saturu ne mazāku kā 80 %, maksimālo ūdens saturu – 16 % un beztauku sausnu ne lielāku kā 2 %) ražotāji. 1. vietu, „Riga Food” zelta medaļu, naudas prēmiju Ls 70 un Atzinības rakstu piešķīra PKS „Straupe” ražotajam saldkrējuma sviestam (meistare Gunta Tetere). 2. vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju Ls 50 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam saldkrējuma sviestam (meistare Ārija Kanberga). 3. vietu, bronzas medaļu, naudas prēmiju Ls 30 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Krāslavas piens” ražotajam skābkrējuma sviestam (meistare Svetlana Račicka).

Siera konkursā par “Riga Food” medaļām cīnījās piensaimnieki, kas ražo kausēto un svaigo sieru (uz biezpiena bāzes). Kausēto sieru kategorijā 1. vietu, „Riga Food ” zelta medaļu, naudas prēmiju Ls 70 un Atzinības rakstu piešķīra SIA „Rīgas piensaimnieks” ražotajam kausētajam sieram ar baravikām (meistare Inga Čikule). 2. vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju Ls 50 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Latgales piena” ražotajam kausētajam sieram „Čedariņš” (meistare Larisa Grigorjeva). 3. vietubronzas medaļu, naudas prēmiju Ls 30 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam kausētajam sieram ar dabiskajiem moivas ikriem (meistare Vita Puriņa).

Svaigo sieru kategorijā 1. vietu, „Riga Food” zelta medaļu, naudas prēmiju Ls 70 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Rīgas Piena kombināts” ražotajam svaigajam sieram „Limbažu piens”, klasiskajam un ar vītinātiem tomātiem un garšaugiem (meistare Jeļena Kantāne). 2. vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju Ls 50 un Atzinības rakstu piešķīra SIA „Rīgas piensaimnieks” ražotajam svaigajam sieram ar papriku un čili (meistare Daiga Straume). 3. vietu, bronzas medaļu, naudas prēmiju Ls 30 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Latgales piens” ražotajam svaigajam sieram ar zaļumiem (meistare Ludmila Čepelova).

Savukārt Biezpiena konkursā tika vērtēts Latvijā ražots vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5 %. 1. vietu, „Riga Food ” zelta medaļu, naudas prēmiju Ls 70 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam vājpiena biezpienam (meistare Maija Bērziņa). 2. vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju Ls 50 un Atzinības rakstu piešķīra PKS „Straupe” ražotajam vājpiena biezpienam (meistare Gunta Tetere). 3. vietu, bronzas medaļu, naudas prēmiju Ls 30 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Valmieras piens” ražotajam vājpiena biezpienam (meistare Aina Birnbauma).

Dzeramā jogurta konkursā tiks noteikts labākais Latvijā ražotais jogurts ar tauku saturu līdz 2 % un ar tauku saturu no 2 līdz 4 %. Pēc LPCS datiem, 2012. gadā Latvijā tika saražotas 7500 tonnas dzeramā jogurta1. vietu, „Riga Food” zelta medaļu, naudas prēmiju Ls 70 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam dzeramajam jogurtam „Oga”, melleņu (meistare Agita Vāne). 2. vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju Ls 50 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Valmieras piens” ražotajam dzeramajam jogurtam ar persiku piedevu (meistare Emīlija Lapa). 3. vietu, bronzas medaļu, naudas prēmiju Ls 30 un Atzinības rakstu piešķīra PKS „Straupe” ražotajam dzeramajam jogurtam bez piedevām (meistare Gunta Tetere).

Tāpat izstādē „Riga Food 2013” notika arī Glazēto biezpiena sieriņu konkurss, kur kompetenta žūrija izvēlējās labākos saldos gardumus. 1. vietu, zelta medaļu, naudas prēmiju Ls 70 un Atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam glazētajam biezpiena sieriņam „Skudru pūznis” (meistare Andželika Ločmele). 2. vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju Ls 50 Ls un Atzinības rakstu piešķīra SIA „Rīgas piensaimnieka” ražotajam glazētajam biezpiena sieriņam, karameļu (meistare Ieva Bērziņa). 3.vietu, bronzas medaļu, naudas prēmiju Ls 30 Ls un Atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam glazētajam biezpiena sieriņam, vaniļas (meistare Andželika Ločmele).

Piena produktu konkursos šogad piedalījās 15 Latvijas ražotāji ar 55 produktu paraugiem.


Noteiks labāko Latvijā ražoto sieru, biezpienu, jogurtu un sviestu.

Kooperatīvā sabiedrība „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizē Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursus, kuru uzvarētāji tiks apbalvoti starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2013” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī Ķīpsalā.

Šogad konkurss notiks sešām piena produktu grupām – svaigajam sieram, kausētajam sieram, glazētajiem sieriņiem, vājpiena biezpienam, dzeramajam jogurtam un augstākā labuma sviestam.

Šī gada pārtikas produktu konkursu mērķis ir apkopot un izcelt labāko piensaimniecības uzņēmumu un meistaru pieredzi, kā arī popularizēt piena produktu lietošanu iedzīvotāju uzturā.

LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks norāda: „LPCS jau septiņpadsmito gadu „Riga Food” ietvaros organizē piena produktu konkursu. Tā mēs turpinām tradīciju apzināt un izcelt piena nozares kvalitatīvākos produktus. Pārstrādātāji konkursam gatavojas īpaši atbildīgi, lai izceltu savu veikumu un novērtētu arī konkurentu paveikto. Piena produktu cienītajiem „Riga Food” medaļas ir īpaša atpazīšanas zīme izciliem produktiem.”

Siera konkursā par “Riga Food” medaļām cīnīsies piensaimnieki, kas ražo kausēto un svaigo sieru (uz biezpiena bāzes). Biezpiena konkursā tiks vērtēts Latvijā ražots vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5%.

Pēc LPCS ziņām, 2012.gadā pavisam tika saražotas 14.0 tūkst. t svaigā siera un biezpiena, kā arī 1.8 tūkst. t kausētā siera.

Šogad notiks arī sviesta konkurss, kur par medaļām cīnīsies augstākā labuma saldkrējuma un skābkrējuma sviesta (ar piena tauku saturu ne mazāku kā 80%, maksimālo ūdens saturu – 16% un beztauku sausnu ne lielāku kā 2%) ražotāji. Zināms, ka 2012. gadā Latvijā tika saražotas 4.9 tūkst. t augstākā labuma sviesta.

Dzeramā jogurta konkursā tiks noteikts labākais Latvijā ražotais jogurts ar tauku saturu līdz 2% un ar tauku saturu no 2-4%. Pēc LPCS datiem, 2012. gadā Latvijā tika saražotas 7.5 tūkst. t dzeramā jogurta.

Tāpat izstādē „Riga Food 2013” notiks arī glazēto biezpiena sieriņu konkurss, kur kompetenta žūrija izvēlēsies labākos saldos gardumus.

Lai piedalītos konkursos, pretendentiem jāiesniedz rakstisks pieteikums LPCS – Bauskas ielā 180, Rīgā līdz 2013. gada 12. augustam. Vairāk informācijas var iegūt, zvanot pa tālruni 67620874 vai rakstot uz e-pastu Zanei Miezītei: zane.miezite@piensaimniekusavieniba.lv. Ar konkursu nolikumiem var iepazīties internetā www.rigafood.lv un www.piensaimniekusavieniba.lv

Šī gada konkursa komisija – Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asoc. prof., Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, „BIOR” vecākā eksperte references un sertifikācijas jomā Inese Ozollapa, Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente, valsts emeritētā zinātniece, Dr.sc.ing. Lilita Ozola, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Rīgas Stradiņa Universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, Zemkopības ministrijas Valsts sekretāra vietniece, Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktore Rigonda Lerhe un Dienas Bizness žurnāliste Sandra Dieziņa.

Konkursu uzvarētāji saņems starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2013” zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS atzinības rakstus un naudas balvas.

LPCS ik gadu izstādē „Riga Food” rīko augstas kvalitātes piena produktu konkursus, kas ir guvuši ievērojamu piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2013” notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk: www.rigafood.lv

Papildu informācija:

Ilze Stebera, BT 1 sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.:  67065007; e-pasts: ilze.stebera@bt1.lv

Zane Miezīte, LPCS biroja vadītāja

Tālr.: 67620874; e-pasts: zane.miezite@piensaimniekusavieniba.lv

Riga Food 2013 īstenots sadarbībā ar: 

Valsts Lauku tīkls                                    SIA ” Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs”      

 

 

Riga Food nolikumus varat lejupielādēt uzspiežot uz attiecīgā nolikuma –

Svaigo un kausēto sieru konkursa nolikums 2013 

Sviesta nolikums 2013

Vājpiena biezpiena nolikums 2013

Dzeramo jogurtu konkursa nolikums 2013

Glazēto sieriņu konkursa nolikums 2013


„Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība” sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību „BT1” ik gadu starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food” ietvaros organizē Latvijā ražoto piena produktu konkursus.

Piena produktu konkursi nu jau kļuvuši par tradīciju, kam piena pārstrādātāji gatavojas ar lielu atbildību, jo katrs vēlas parādīt sasniegto nozarē un redzēt arī savu pozīciju citu uzņēmumu vidū. Savukārt patērētājiem konkursa rezultāti dod iespēju uzzināt, kuri piena ražojumi ir nozares profesionāļu atzītākie augstas kvalitātes un dabiskas izcelsmes produktu klāstā. Starptautiskās izstādes „Riga Food” medaļas kļuvušas par īpašu pazīšanās zīmi patiesi izciliem produktiem. Konkursu uzvarētāji saņem pārtikas izstādes „Riga Food” zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī „Latvijas Piensaimnieku Centrālās Savienības” atzinības rakstus un naudas balvas.

„Riga Food 2012” konkursa mērķis ir apkopot un izcelt labāko piena produktu ražošanas uzņēmumu un meistaru pieredzi, kā arī popularizēt to lietošanu iedzīvotāju uzturā. Tradicionāli konkurss norisinās vairākās piena produktu grupās, piemēram, labākais pasterizētais piens, jogurts, sviests, kefīrs, skābais krējums, nenogatavināts saldpiena siers, biezpiena deserts, Krievijas un Holandes tipu puscietais siers u.c.